top of page
2.jpg

Jägarexamen för tjejer

Distanskurs

Tid: Måndagar kl. 18.00 - 20.30

Startdatum: 3 april

Antal tillfällen: 7

Pris: 2450 SEK

Om arrangemanget
Under denna kurs får du den teoretiska kompetensen du behöver för att ta jägarexamen. Tillsammans med kursledaren Emma Olsson får du kunskaper om viltet, jakten och vapnet som ger dig de bästa förutsättningarna för att bli en ansvarsfull jägare.


 
Kursinnehåll
Syftet med jägarexamen är att varje jägare ska få grundläggande teoretiska kunskaper om och intresse för viltvård och jaktteknik. Det krävs kunskaper om ekologi, biologi, viltvård, säkerhetsfrågor, skjutvapen och ammunition, jaktlagstiftning och annan lagstiftning av betydelse. Tanken är att jakten ska bli säker, ekologiskt anpassad och att viltet ska visas hänsyn. Jägarexamen ska främja en god jaktkultur.

Skjutning och prov ingår ej, men ledaren kommer informera er om vart ni kan vända er för träning och uppskjutning och skrivning av provet.
 
Kursen omfattar 7 träffar. Efter kurs avläggs ett prov på ort nära dig. Kontakter kan förmedlas via Emma Olsson.
Ledaren kommer grundligt gå igenom kursboken och du behöver även själv studera mellan kurstillfällena inför teoriprovet.

 
Förkunskaper
Denna jägarexamenskurs vänder sig till dig som vill ta jägarexamen. Du behöver inga förkunskaper inom jakt- och viltvård.

Goda kunskaper i svenska
Om du har begränsade kunskaper i svenska språket och en tolk behövs, så betalar deltagaren det själv. 

Kursledare
Emma Olsson Utbildningskoordinator på Jägarnas Riksförbund, med mångårig erfarenhet av jakt på vilt, utbildningar och föreläsningar.

Kursmaterial
Din väg till jägarexamen är Jägarnas Riksförbunds bok för att klara den teoretiska delen av jägarexamen.
Du köper böcker via https://shop.jagarnasriksforbund.se/medlemskap/bocker-och-kursmaterial/ och varje elev får ett års medlemskap i JRF och JIS. 
Din väg till Jägarexamen finns även att köpa hos välsorterade återförsäljare, både i butik och online. Viktigt är att det är senaste upplagan.

Vänta med att köpa boken tills du får kallelsen till kursen (inte bokningsbekräftelsen) då vet du att den startar.
I samband med kallelsen får du även en rabattkod för boken som gäller på:
https://shop.jagarnasriksforbund.se


Bra att veta
Du får en kallelse till kursen ca en-två veckor innan kursstart. Kursen kan komma att ställas in om det inte blir tillräckligt många deltagare. Ju tidigare du anmäler dig, desto större chans att kursen startar. Vi förbehåller oss rätten att vid behov byta kursledare eller kurslokal.
Som deltagare i Medborgarskolans kurser har du möjlighet att utnyttja vissa förmåner, läs mer på www.medborgarskolan.se/formaner
Vill du delbetala? Läs mer om hur du gör under rubriken ”Kursavgift och betalning” på www.medborgarskolan.se/om-medborgarskolan/allmanna-villkor

Pris
Deltagaravgift: 2 450 SEK
Denna kurs är en del av ett samarbete mellan Medborgarskolan och Jägarnas Riksförbund

bottom of page